Sidor

tisdag 26 oktober 2010

Brunt hår med Copic

Här kommer min första tutorial som är på brunt hår. Till brunt hår använder jag E33 (ljusaste) E37 (mellan tonen) E29 (mörkaste). För mörkbrunt hår använder jag bara E37 och E29.

Steg 1: Då tar jag den ljusaste färgen och lägger ett platt lager rätt upp och ner (håll dig innanför linjerna : ) men det gör inget om det blir lite flammigt. Det gör bara att bilden ser levande ut sen.

Steg 2:  För att håret ska se glansigt så behöver vi en ljus strimma av highlights på jässan. Och för att huvudet ska se runt ut så behöver strimman vara böjd som ett leende. Detta får jag fram genom att fylla på med samma färg och lämnar ute en böjd strimma mitt på huvudet.


Steg 3:Sedan fyller jag på med penna nr två  E37. Jag går ganska nära den ljusa kanten men fyller inte på enda fram. Nu har du fått en gradering i håret som kommer få det att se glansigt ut.


Steg 4: Med den sista och mörkaste pennan fyller jag på längst ut i kanterna. Jag låter bli att fylla i små duttar på flätorna för att de inte ska se helt glanslösa och platta ut.
Steg 5: Nu är övergången från mörkt till ljust ganska hackig och för att mjuka upp kanterna så fyller jag på med E33 igen(den ljusaste pennan) Då flyter färgerna ihop och resultatet blir bilden nedanför.


Bra färgläggning är att arbeta med färgerna, med det menar jag att det inte räcker med att lägga på färg i ett lager utan man får göra det flera gånger  så att man får liv i bilden. När jag är osäker så brukar jag bygga upp bilden med en ljus färg först, sen när jag sett var jag vill ha skuggor så fyller jag på med andra färger. 

Här är den mörkare varianten där jag bara använt två pennor, E37 och E29. Jag har följt samma steg som ovan förutom att jag hoppade över steg 3.
Hoppas att ni fått ut något av denna första lilla tutorial det kommer fler, snart. Kram

1 kommentar:

Lillnettan sa...

Wow, tusen tack!!!