Sidor

tisdag 26 oktober 2010

Brunt hår med Promarker

Här har jag färglagt brunt hår med promarker. Jag använder Raw sienna (ljusast) Cinnamon (mellan) och Burnt sienna (mörkast) Jag har använt samma 5 steg som med Copic pennorna skillnade ligger i att jag har fått göra om steg 2-5 fler gånger för att få ett jämnare resultat.


Steg 1: Lägg en platt yta med Raw sienna. Gör ingenting om det blir lite fläckigt. Denna yta kommer knappt synas sen men jag lägger den för att försöka se var jag behöver ha de mörkare färgerna senare.


Steg 2: För att få håret att se glansigt ut behöver vi en spara ut en strimma highlights på hjässan, och för att huvudet ska se runt ut så måste denna strimma vara böjd som ett leende. Jag använder samma penna som i steg 1 för att försöka bygga upp med ett mörkare lager så att man börjar ana var de mörka partierna bör vara senare.


Steg 3: Nu lägger jag ett lager med Cinnamon men sparar ut ytterligare en liten bit där den ljusa strimman är. Jag går alltså inte ända fram till den ljusaste punkten med denna penna.


Steg 4: Fyller på med den mörkaste färgen (Burnt Sienna) i kanterna och topparna. Lämnar några fläckar mitt på flätorna fria så att de inte ser helt platta och livlösa ut.
Steg 5: Med promarkers får man jobba lite mer för att få en smooth övergång mellan färgerna så jag har gjort om steg 2-4 ett par gånger förm att få ett resultat jag är nöjd med.

Det färdiga resultatet. 
Hoppas denna tutorial har hjälpt lite.

1 kommentar:

NHL sa...

Jättebra! Tack så mycket!