Sidor

söndag 24 oktober 2010

Vad vill du veta om färgläggning

 Att rita och färglägga är min grej och jag tänkte att jag ska börja skriva och lägga upp mer färgläggnings tips på sidan. Men jag vill veta vad ni har för frågor funderingar i ämnet. Vad vill ni veta och vad stöter ni på för problem när ni ska färglägga? Jag är just nu helt inne på att färglägga med copic pennor men har hållt på en del med akvarell , olja och annat också.

Denna tjej är skissad med blyerts och färglagd med Copic. Jag gillar copic för man kan arbeta mycket med pennorna det blir nästan bäst om man gör det för då får man lätt fram olika nyanser med bara få pennor.


Denna älva är ritad med blyerts och färglagd med akvarell. Det gör ingenting att blyertsen lyser igenom här och där . Det gör bilden mer intressant.

Dessa bilder är färglagda med promarkers pennor och vanliga färgpennor (sådana i trä som man kan vässa). Det är lite knepigare att färglägga med promarkers man får öva lite mer med dom. Färgpennorna har jag använt till att få både mjukare övergångar på färgerna på tex mage och ben och för att få lite hårdare övergångar på tex ränderna på byxorna och highlightsen på den röda toppen. Detaljerna på BH och trosor är ritade med vit gel-pen.

10 kommentarer:

Lillnettan sa...

Wow, du kan färglägga du! :-O

Jag har just börjat färglägga med copics, och upplever att mitt största problem är att hitta pennor som är snygga ihop. Visst, jag förstår systemet med att färger som ligger nära varandra i färgkodschemat blendar ihop väl och så, men ibland vill man helt enkelt bara veta vilka pennor som ger en schysst röd hårfärg, tex.

Vad jag skulle vilja se (till att börja med):
* Vilka färger du tycker är fina till hudfärger (även asiatisk och brun hudton hade varit intressant).
* Vilka färger du gillar till rött, blont, mörkblont och mörkbrunt hår. Visa gärna med bilder hur kombinationerna ser ut och skriv lite om ditt tillvägagångssätt!

Cornelia sa...

Ooooh! Så duktig du är, Anita!

Anita sa...

Tack båda två.
Lillnettan, jag ska definitivt lägga upp ngt om hår färger mm. Jag har än så länge lite begränsat med färger men jag har klart hittat lösningar på några av problemen. Kommer lägga upp favorit kombinationerna snart.

Carina sa...

Jag har tappat hakan ner i mitt tagentbord är helt förstummad.Helt fantastiskt bra gjort!!!

Kram!

Beea sa...

OMG så snyggt! Den här bloggen ska jag garanterat följa!

cri_kee sa...

Snyggt färglagt! Jag är intreserad av färgläggning med pro markers. Jag skulle vilja lära mig om hur du kombinerar olika färger, måla gärna och visa steg för steg.

Maria sa...

Ååå vad spännande och välkommet. Öva öva öva...jag vet men skuggningen är största problemet. Jag använder gärna MPC tillsammans med promarkers.

KraM

GunBritt sa...

Helt otroligt vad duktig du är.
Din blogg måste jag absolut följa.

Carina sa...

Wow! Här kommer jag att hänga mycket framöver. Längtar till mina Copic kommer.

Silje sa...

Så utrolig flink du er! :D
Gleder meg til å følge denne bloggen! Jeg skulle gjerne visst om du har noen tips for å fargelegge og skyggelegge store flater med Promarkers.. Da er det spesielt vanskelig å gå det "smooth" :D

Takk for denne! :D