Sidor

söndag 9 mars 2014

Vikkort av cirklar

Jag vill visa hur man kan göra ett lite annorlunda vikt kort. Ett vackert kort som ändå inte är svårt att åstadkomma. Du gör det av fyra cirklar, som viks på mitten. Men låt mej ta det från början:

Du börjar helt enkelt med att göra fyra cirklar i cardstock. Jag har valt att stansa ut mina med en die, som har hjärtan i kanten, men det fungerar fint med vilken cirkel som helst, den behöver inte ha mönstrad kant, även om det naturligtvis är väldigt dekorativt.


 Vik dina cirklar på mitten.


Du behöver också fyra cirklar i mönstrat papper. De ska passa i mitten på dina cardstockcirklar, alltså vara lite mindre än dessa. Jag har valt att ha två olika papper till kortets utsida och likadana till insidan.

Dela de mönstrade cirklarna på mitten.


Limma fast mönstrade halvcirklar på utsidan på dina cardstockcirklar. En halvcirkel per hel cardstockcirkel, som du ser på bilden.


Nu ska du börja limma ihop dina cardstockcirklar. Se till att du får mönstren där du vill ha dem, om du har valt att ha olika mönster på utsidan. Jag har två mönster och ser till att de kommer mitt emot varandra.


Det är viktigt att hörnen blir vinkelräta, annars är det svårt att vika ihop kortet sedan. Jag lägger mina mot ett hörn på mitt rutade underlägg, så vet jag att det blir rakt och bra.

Den sista cirkeln ”trär” du in i ditt kort så att undersidan ser ut såhär. Cirklarna ska alltså sitta ”omlott” med varandra.


Nu är det dags att dekorera kortets insida. Jag har valt att täcka botten med en bit mönstrat papper och sedan göra ett skrivfält med en mindre utstansad cirkel. Två biljetter med text får också vara med. Du gör som du själv tycker, såklart, men tänk på att det inte går att ha blommor och liknande på insidan, för då går kortet inte att vika ihop.


För att hålla samman kortet gör jag en banderoll av en remsa papper, som jag här har dekorerat med en mönsterstans i kanterna. På mitten har jag också limmat en bit av det mönstrade pappret.


På kortets undersida finns min personliga stämpel.


På banderollen fäster jag en utstansad oval, som kan dekoreras som här, med ett stämplat motiv eller med något annat. Här finns utrymme för egen kreativitet, såklart!
Jag har fäst min dekoration över skarven på banderollen, så blir den snygg även på baksidan.

Det fantastiskt vackra motivet heter Ängel. Jag har som alltid stämplat på akvarellpapper och färglagt med tombowspennor.

Hoppas att jag har kunnat inspirera litegrann!
Ha en fin dag!
//Cornelia

2 kommentarer:

Päivi sa...

Härlig vikning! Och superfint kort!!!

Marita vs snojbi sa...

Görfint

Kraaaaam