Sidor

tisdag 5 juli 2011

Dessa boxar...

Om ni inte redan har provat att göra dessa boxkort, så fundera lite... de blir nämligen gärna väldigt poppis och man får göra x antal stycken! *S*

Skojar lite, såklart. De är jätteroliga att göra och blir väldigt personliga. Som den här, en dopbox till en pojke som heter August. Pappret på locket har så fint mönster med roliga fåglar att jag lät den enda dekorationen vara ett stort A.


Insidan är dekorerad med foton på barnet samt ett par babystämplar och det söta nallemotivet My Teddy som varit slutsålt, men som nu finns i butiken igen.

Jag fick fria händer när det gällde färg och form, så jag bestämde mej för att skippa det ljusblåa och istället göra en grön box. Funkar till både tjejer och killar, tycker jag.

Om ett par dagar kommer här i bloggen ytterligare en box, men då blir det till ett bröllop. Vi ses igen då!

//Cornelia

6 kommentarer:

Mim... sa...

Vilken fräck och snygg box!
Ha en bra sommar..........

Ziro sa...

Dina boxar är som vanligt jättesnygga! Inte konstigt att många vill beställa såna av dig!

Kattiz sa...

Är varje ruta 10*10? och hur skär du dem för att den ska vikas ihop snyggt?
Du är fantastisk på dessa så jag bara måste få testa ;)
Kram Kattiz

Anne May sa...

Kjempe stilige boks og så søte baby bilder:)

Cornelia sa...

Kattiz, och alla andra som eventuellt undrar: Ja, jag skär bort en halv centimeter på två sidor av ett vanligt CS, så jag har ett som är 30x30 cm. Ruta in i 10x10 cm och skär "en ruta in" från vardera sidan ( på ett ställe), så går det att vika ihop till en fin ask.

Locket är 15,3 x 15,3 cm, biga och vik 2,5 cm in från varje sida, klistra ihop och vips är locket också klart. Sen återstår bara det roliga, att dekorera efter tycke och smak!

Lätt som en plätt, men kanske ska jag göra en "ritning" där det syns precis hur man skär och viker? Det är inte svårt. Prova!

Anonym sa...

Jag verkligen älskar dina boxar du är superduktig!! För mig skulle det ta ett halvår att färdigställa en, det tar ca tre dagar för att få till ett enkelt kort ;)
Kram Maria