Sidor

söndag 15 maj 2011

Jag visar hur...

Eftersom ni har sett den här vikningen förut, så tänkte jag att någon kanske är intresserad av att veta hur jag viker?

Skär bort ½ cm på två kanter av ett vanligt cardstock, så att du får ett som är 30x30 cm. Vik sedan ett "plus" i mitten av pappret. Och skär enligt bilden. Svårare är det inte!

På bilden ser du också att jag ritat en liten halvrundel på kanten nere till vänster. Den klipper jag sedan bort innan jag viker upp och klistrar fast det som blir fickan på sista sidan.

Nedan kommer några bilder på hur kortet ser ut när det är dekorerat och klart:


Framsidan. Stämpeln heter MyTeddy.Vik upp första sidan och kortet blir såhär.
Och så viker man upp en gång till och då blir det såhär. Till ett dopkort är det trevligt med tags med alla namnen, tycker jag. På ett annat kort kan det vara grattis-tags, foton eller vad man själv hittar på! Som vanligt är det bara din egen fantasi som sätter gränserna.
När jag kom hem i torsdags, efter en skön semestervecka i Turkiet, låg det ett mail och väntade på mej. En kortbeställning som skulle vara klar redan på fredag, "oooooom du hinner, snääääälla" ungefär... *S*


När det är bråttom är det lätt att ta till något som man gjort tidigare, så slipper man fundera så mycket över upplägget. Här fanns det heller inga speciella önskemål om färg eller annat utformning, så jag valde att göra ett trishutter-kort, som ni också sett tidigare. Endera veckan kan det nog hända att jag lägger ut en enkel beskrivning på det här kortet också. Det är lättare att åstadkomma än det ser ut vid första anblicken.


Stämpeln är förstås Throwin' kisses in the Wind.Kortet i utfällt skick. Jag tycker det passar bra till en 17-åring utan särskilda intressen... det enda hennes pappa kunde komma på var tydligen "smink"(!) *S*


Ha det gott i vårsolen, som jag hoppas lyser på er! Idag, lördag, när jag skriver detta, har vi +4 grader och spöregn här i Sundsvallstrakten. Ingen vidare försommar...


Cornelia

6 kommentarer:

Carina sa...

superfina kort, modellen på det blåa kortet måste jag prova. Trevlig Söndag.

Carina sa...

Tack,för din fina beskrivning....skall försöka mig på detta konststycke.Får se vad det blir om det blir något!
Välkommen hem igen!

Stephi sa...

tack för en bra beskrivning och båda korten är jättefina! Det undre är så vårglatt. Vilket jobb att göra ett just sådant då man har bråttom. Du förresten..jag kom i väg på en sista till Turkiet :-)

Kattiz sa...

Kanonbra beskrivning, denna måste jag testa :) Jätteläckert! Kram

Ziro sa...

Jättefina kort och tack för en bra beskrivning!

Jasmine - säljer handgjorda kort sa...

Vilka roliga vikningar! Det gör ju kortet ännu mer levande. Kul att se! Du är duktig. :)
Kram