Sidor

onsdag 2 februari 2011

Frågar man så får man svar...

Jag gjorde ett inlägg förra veckan, som jag fick massor med kommentarer på och däribland några frågor om hur jag gör. Nu tänkte jag försöka visa och förklara litegrann. Många bilder blir det och jag hoppas att du kan ha någon glädje av mina små tips.

Jag börjar med att visa hur jag gör när jag maskar ihop min "handgjort av"-stämpel med en av PhunnyFace's motivstämplar. "Handgjort av"-stämpeln har jag köpt via en tjej på Svensk Scrapbooking-forumet för längesen. Minns tyvärr inte vad hon heter och har heller inte sett att det beställts stämplar på senare tid.

Först stämplar jag bara (på akvarellpapper med vattenfast dyna, eftersom jag senare tänker färglägga motivet med mina vattenlösliga tombowspennor)... som på bilden ovan.Sen färgar jag in den del av stämpeln som jag tänker använda. Är det svårt att få färg bara där man vill kan man klippa hål i ett papper och lägga det över så att stämpelfärgen bara hamnar precis där man vill att den ska vara!


Eftersom akrylklossen är genomskinlig, liksom clearstampen, är det lätt att se var man ska stämpla! Här ser man också att jag lagt ett litet papper till vänster under stämpeln, för jag ville inte ha stämplat ut på ringen som omsluter "handgjort av"-stämpeln.


Och här är det färdiga resultatet, bara att färglägga...


... och montera bak på ett kort.

Nu ska jag visa ett annat sätt att maska ihop två (eller flera) stämplar.

Börja med att stämpla den "understa" av dina stämplar. Se till att du har plats för nästa stämpel också!
Tryck av överflödig färg på ett kladdpapper och klipp ut det motivet med lite extra papper runtomkring.


Sätt lite icke-permanent lim på baksidan av ditt utklippta motiv. Jag använder detta från Panduro, det funkar utmärkt.


Montera ditt utklippta motiv ovanpå det stämplade...... och stämpla sedan nästa motiv över alltihop.Lyft bort din lilla lapp och voilà! Det är klart! Färglägg om du så önskar.


Nästa fråga gällde hur jag gör prickar i kanterna på motiven. Tja, det är så enkelt som att jag duttar lite med en chalkdyna, en sån som på bilden, för att få lite färgade kanter. Just den här färgen heter chestnut roan och är väldigt användbar, tycker jag.


När jag "duttat" så jag tycker att det är lagom med färg på kanten väljer jag en penna. Dessa heter ZIG Writer och har en tjoch och en smal spets. Den smala funkar bra...


... att göra prickar...... eller streck med.

Jag ritar alltså på fri hand och här, som alltid, gäller att Övning Ger Färdighet! Det är bara att träna på så kommer prickarna och strecken att bli som du vill.Det behöver inte vara "perfekt". Så här ser mina prickar ut i närbild.Och här är det färdiga resultatet, monterat på insidan i ett kort.

Japp, det var allt från mej för den här gången. Hoppas att du orkat läsa ända hit och att du kan ha någon glädje och nytta av mina små enkla tips! Lycka till!

//Cornelia

8 kommentarer:

Kattiz sa...

Vilken kanonbra beskrivning :) Och att sätta ett motiv i handmaidstämpeln :) Kanon!

Ziro sa...

Ååh tack för en jättebra förklaring. Maska stämplar måste jag bara prova på någon gång!

Susy sa...

Tusen tack, undrade just angående din stämpel!
Ursnyggt och smart!!
Tack!
KRAM SUSY

Linda Horn sa...

Superbra förklaring!! Sååååå synd på stämpeln, för den hade jag så gärna velat ha!!

Helén sa...

Tack för jättebra beskrivningar! :D

Stephi sa...

ja beskrivningen var jättebra...men du...jag vill veta var du köpt den rutiga klossen.

NHL sa...

STORT TACK!!!!!!!

smuulan sa...

Tack för värdefulla tips och en inspirerande blogg!
/Sandra