Sidor

måndag 23 augusti 2010

I slutet på september kommer vi att resa på solsemester tillsammans med sambons barn och barnbarn. Den här resdagboken har jag gjort till ett av barnen, en tjej som är 8 år. Jag letade runt litegrann i några butiker efter en bok att bara altra, men hittade inte precis det jag ville ha, så jag bestämde mej för att göra en själv. Omslagssidorna är av en pizzakartong, som jag skurit ut i lagom storlek och klätt med ett lite tunnare mönstrat papper. Kanske inte precis de färger jag skulle valt till mej själv, men till lilla Alice kommer den att passa perfekt!

Stämpelmotivet är Chibi Bathing och jag har som alltid stämplat på akvarellpapper och färglagt med tombows. Att stämpla på akvarellpapper, som inte är helt slätt, kan vara lite knivigt ibland. Jag lägger en musmatta under och pappret på... så blir det lättare att få ett riktigt svart avtryck. Prova gärna själv!

Texten här på omslaget är utsansad med QK Chocolate.


På cyklopet har jag lagt ett lager 3D-lack och det blev ju en rolig effekt. Håret har fått lite gult glitter.


Insidorna har jag skurit ut av vanliga billiga albumblad från Clas Ohlson. Det är riktig "lågbudget", det här. *S* Mönsterpappret har jag köpt i ett block när det var 75% konkursrea på en butik här i närheten...
Min tanke är att Alice ska skriva några rader varje dag på dessa sidor.
Texten har jag stansat ut med QK Maddie Anne.


Som en sista sida har jag satt en bit av en fotoficka i plast och där kan man stoppa i biljetter, kvitton, en överbliven peng eller några andra minnessaker.
På "vänstersidorna" har jag tänkt att man ska klistra in ett och annat foto från resan.
Jag hoppas och tror att det här kan bli en liten fin bok att ta fram och bläddra i senare och minnas en massa roligheter från vår resa!
Ha det riktigt gott!
//Cornelia

1 kommentar:

Anita sa...

Vilken underbar ide. Ett minne för livet.